Medical Taping

Medical Taping is een methode uit Japan waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen namelijk mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt elastische, anti-allergische tapes (Kinesiotape) die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.
De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid, is waterresistent en kan makkelijk 2 à 3 dagen blijven zitten. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloed de receptoren van de huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact.
Met het tapen kan de spierspanning in een spier verminderd worden, de stabiliteit van een gewricht kan bevorderd worden (bv. bij gescheurde enkelligamenten of een instabiele knie),  kneuzingen en bloeduitstortingen varen er gunstiger mee en ook littekens die niet soepel zijn, kunnen via taping losser gemaakt worden.
Er valt onderscheid te maken tussen de spiertechniek, ligamenttechniek en aanvullende specifieke technieken. Enkele toepassingen zijn: triggerpoints, bursitis, zwelling/oedeem, grote blauwe plekken, remming van overstrekking, positiebeïnvloeding gewrichten, hoofdpijn/migraine, spierruptuur, hooikoorts, COPD, tennis- of golferselleboog, lumbago, reuma, fibromyalgie, hielspoor, whiplash, Osgood Schlatter, schouder-impingement, menstruatiepijnen, bekkeninstabiliteit/pijn, , littekens, , houdingscorrectie, carpaal tunnelsyndroom, shinsplint, enkeldistorsie, etc.
KineTica
Titecastraat 130
8200 Sint-Michiels