Praktische Informatie

Bereikbaarheid en Parking

 • Openbaar vervoer: Busnummer 25 stopt aan de bushalte Sint-Michiels 'T Speelhof die gelegen is op 100 meter van onze praktijk.
 • Fiets of auto: U kunt gebruik maken van onze private parking door via de oprit verder te rijden tot achteraan het terrein.


Kinesitherapie

 • Wat neem je mee bij uw eerste consultatie:
 1. Identiteitskaart
 2. Voorschrift van de behandelende arts
 3. Kleefvignet van uw mutualiteit
 4. Verslagen en medische beeldvorming (Echografie, Rx, CT-/MRI-scan(s) van uw letsel
 5. en eventueel een historiek van vorige letsels
   
 • Betaling:
  Een behandeling door onze gedeconventioneerde therapeuten in de praktijk kost 34 euro, aan huis 37 euro.U komt steeds in aanmerking voor een gedeeltelijke terugbetaling door uw mutualiteit met een voorschrift van de arts. De betaling gebeurt bij de laatste behandeling van de maand. Dit kan zowel contant, met bancontact als met de betaalapp van Payconiq by Bancontact of van uw bank.

 

Psychotherapie

 • Aanmelden kan je doen per telefoon of via mail. Gezien we de telefoon niet kunnen opnemen tijdens een therapiegesprek, laat je best een berichtje na op de voicemail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om een eerste verkennend gesprek vast te leggen. Tijdens dit eerste gesprek beluisteren we je zorgen en bekijken we hoe we samen op weg kunnen in de therapie. We bepalen samen de frequentie (wekelijks, tweewekelijks) van de therapie. Hoe lang de therapie zal duren valt moeilijk te voorspellen.
   
 • Een gesprek duurt 50 à 60 minuten. Zowel het eerste gesprek als vervolggesprekken kosten u € 60. Na iedere sessie wordt er contant of via Payconiq betaald. Indien gewenst, kan je een bewijs van betaling krijgen. Afhankelijk van jouw mutualiteit is een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Bij vragen hier rond adviseren wij je contact op te nemen met jouw mutualiteit.
  Voor ouder-/koppel- en gezinsgesprekken rekenen we 60 euro per sessie aan.
  Voor de opmaak van een uitgebreid verslag, overleg met externe diensten, enz. rekenen we € 50 per uur aan (indien overleg buiten Brugge geldt een bijkomende onkostenvergoeding voor de gereden kilometers). Deze prijzen volgen de jaarlijkse gezondheidsindex.
 • We doen onze uiterste best om flexibel met onze agenda’s om te gaan. Daarom rekenen we er op dat de geplande gesprekken ook kunnen doorgaan. Indien een afspraak niet wordt afgebeld (minstens 24 u. vooraf), wordt die toch aangerekend. Bij eventuele annulering vragen wij om uw therapeut rechtstreeks te contacteren via GSM.

 • Beroepsgeheim: met alles wat in gesprek aan bod komt, wordt vertrouwelijk omgegaan. Wij zijn gebonden aan ons beroepsgeheim. Indien aangewezen en enkel in samenspraak met de cliënt, kunnen wij samenwerken met andere betrokken hulpverleners zoals huisartsen, psychiaters, kinesitherapeuten, ...

 

Podologie

 • Partena ziekenfonds voorziet een tegemoetkoming van €50/jaar per paar podologische zolen. Voor meer informatie contacteer uw persoonlijke ziekenfonds.
 • Diabetische screening (voetverzorging + screening) is enkel voor diabetici met een aansluiting bij diabetesconventie (sinds 2017 vervanging van diabetespas), voortraject of zorgtraject. OPGELET: enkel op voorschrift van de (huis)arts recht op tweejaarlijkse terugbetaalde controle.

 • Voorzie een sportshort en sport- en vrijetijdsschoenen (max. 3 paar is voldoende) indien je een biomechanisch onderzoek, gang- en loopanalyse of sportscreening hebt vastgelegd.Voedingsdeskundige

 • Eerste consultatie
  Na de eerste consultatie (+/- 1u) krijg je jouw nieuwe eetschema mee naar huis, inclusief tal van tips.

 • Controle consultaties
  Tijdens de controle consultaties (+/- 0,5u) word je telkens gemeten met het BIVA toestel , wordt jouw eetschema besproken en vragen, opmerkingen, moelijkheden worden aangepakt zodat we samen het dieet kunnen doen slagen

 • Tarieven volgens Vlaamse Diëtistenvereniging
  -1ste consult 60 euro (2personen uit hetzelfde gezin 70 euro)
  -opvolgconsulten 30 euro (2personen uit hetzelfde gezin 40 euro) 
  Ik hanteer een systeem van voorafbetaling: dit houdt in dat u bij het maken van de volgende afspraak, deze onmiddellijk dient te betalen; afspraken die niet tijdig worden verplaatst (24h op voorhand) worden aangerekend. De gemaakte afspraak blijft max. 1 jaar geldig

 • Terugbetaling
  Ik ben een door het RIZIV erkend diëtiste. Hierdoor kan je genieten van een terugbetaling via je mutualiteit. Meer info hieromtrent kan je vragen aan de diëtiste of aan jouw mutualiteit.

Bij hinder, gelieve 24 uur op voorhand te verwittigen met een geldige reden aub.

KineTica
Titecastraat 130
8200 Sint-Michiels