Méthode Busquet

De 7 fysiologische kettingen vormen de anatomische circuits waarlangs het lichaam zich organiseert. Het grote voordeel hiervan is een volledige integratie van anatomie en fysiologie van kop tot teen.
Het doel van deze technieken is het wegnemen van een maximum aan structurele spanningen, welke aan de basis liggen van de verschillende disfuncties, misvormingen en pijnen.
De methode van de fysiologische kettingen baseert zich in eerste instantie op een globaal en volledig onderzoek die de spanningspunten in gans het lichaam, ter hoogte van de verschillende kettingen, naar voor brengt. Vervolgens is het een manuele behandelmethode om deze spanningszones op te heffen, de tissulaire mobiliteit te herstellen, het algemeen functioneren te verbeteren en de houding te corrigeren.
De methode kan toegepast worden bij de pasgeborenen (spanningen opgelopen tijdens de bevalling opheffen: congenitale torticollis, reflux, huilbaby, strabisme, slaapproblemen, ...), kinderen met groeipijnen, occlusieproblemen, myopie, astigmatisme, concentratieproblemen en allerlei misvormingen (voeten, knieën, kyfose, scoliose en thoracale misvormingen), sporters (prestatieverbetering en preventie van overbelasting) en tot slot ook volwassenen en ouderen (verminderen/voorkomen van locomotorische en organische disfuncties alsook de gevolgen van artrose te verminderen).
Meer info vindt u op: www.fysiologische-kettingen.com
KineTica
Titecastraat 130
8200 Sint-Michiels