Orofaciale Revalidatie

Een orofaciale problematiek kan zowel pijnklachten van kaakgewrichten en kauwspieren, kaakgewrichtsgeluiden, beperkte kaakbeweging en kauwfunctie, onvoldoende verklaarbare pijn van tanden en kiezen, slaapstoornissen en gebitslijtage door tandenknarsen en klemmen (bruxisme) behelsen. Zelfs aangezichtsverlamming (Facialis Parese), oorsuizen (Tinnitus), hoofdpijnklachten, aanvallen van duizeligheid bij veranderingen van lichaamshouding (BPPD) en nekpijn kunnen gerelateerd zijn aan stoornissen in het kauwstelsel. Ook klachten na operaties in het hoofd-halsgebied worden behandeld.
De oorzaak van een slecht functionerend kauwsysteem kan liggen bij spieren die door verkramping compressie geven op de zenuwtakjes richting het hoofd, nek of tanden en zo uitstraling  geven naar deze gebieden. Daarnaast kan het kaakgewricht zelf ook pijnlijk en beperkt zijn in beweging al dan niet met een klikkend geluid bij het kauwen.
Het doel van de therapie is het verminderen van de nek-, hoofd- en/of kaakpijn, het verstoord bewegings-patroon te verbeteren en eventuele duizeligheid of gehoorproblemen te moduleren d.m.v. manuele mobilisatietechnieken, stretchingstechnieken en/of dry needlingtechnieken.
Meer info vindt u op: http://www.gnathologie-venlo.nl/patienten/gnathologie/kaakklachten/, https://bottendaal.com/fysiotherapie/orofaciale-therapie/
KineTica
Titecastraat 130
8200 Sint-Michiels