Wie ben ik

Ondanks grote media aandacht weten we nog altijd niet precies wat een goede eetgewoonte inhoudt; als diëtiste wil ik je hierbij graag helpen.
Bij een eerste bezoek wordt er een gedetailleerde analyse gemaakt van jouw eetgewoonte en lichaamssamenstelling. Op basis daarvan kan er gericht voedingsadvies gegeven worden. De daaropvolgende bezoeken zijn bedoeld voor jouw ondersteuning, zolang je het zelf nodig acht.
Het voedingsadvies wordt gegeven op basis van de voedingsdriehoek. Ik maak met jou samen een uitgebalanceerd eetschema dat voor jou haalbaar en ‘het belangrijkste’ houdbaar is!
Wij gaan op een rustige en correcte evenwichtige manier de eetgewoonte aanpassen zodat jij blijvend kan genieten van jouw nieuwe eetstijl zonder dat je beseft dat je op ‘dieet’ bent!

Ik ben Cathy, gediplomeerd diëtiste – voedingsdeskundige afgestudeerd in 2000 aan de hogeschool Rega te Leuven. Sindsdien oefen ik een zelfstandige praktijk uit. Ik hecht veel belang aan het samenwerken met collega's uit andere disciplines binnen de groepspraktijk. Zo kunnen we samen een beter en langdurig effect bekomen. Vandaar dat ik vanaf december 2022 het team van Kinetica met veel plezier vervoeg.

2000: Voedings- en dieetleer Rega Hogeschool Leuven
2007: Voeding bij Sport Karel de Grote Hogeschool Antwerpen
2009: Voeding bij kinderen/ jongeren
2000 - ... : Voeding bij overgewicht/ obesitas, voeding bij maag- en darmklachten (FODMAP), voeding bij menopauze, voeding bij diabetici, voeding bij metabole
ziekten, …

Erkend door het RIZIV en lid van de Vlaamse Beroepsvereniging voor Diëtisten.

Balance Your Health

12 WEKEN PLAN MET AANDACHT VOOR VOEDING, BEWEGING EN MENTAL COACHING

In deze multidisciplinaire begeleiding met nadruk op voeding en levensstijl wordt het ganse team van KineTica betrokken.
Je wordt gedurende 12 weken intensief begeleid met een wekelijkse afspraak ikv ofwel fysieke ofwel mentale opvolging of voor de bespreking van uw voedings- en levensstijl. De afspraken zijn zowel fysiek als online (enkel bij diëtiste).
Een eerste afspraak wordt gemaakt met de diëtiste. Dit kan via telefoon, per mail of via de online agenda met duidelijke vermelding 12weken plan.

Week 1
Tijdens de eerste consultatie (1u) zal het verloop worden uitgelegd en worden de afspraken vastgelegd.
Daarnaast is er ook een meting van de lichaamssamenstelling en de bespreking hiervan. Ook worden uw doelstellingen besproken, het in kaart brengen van de huidige voedingsgewoonte en worden haalbare aanpassingen en tips meegegeven.

Week 2: online eetdagboek diëtiste + 1/2u kiné
Via mail stuur je jouw eetdagboek door, deze wordt geëvalueerd teruggestuurd.
Tijdens een eerste consultatie kiné wordt er gezocht naar een haalbaar beweegplan, oefeningen worden meegegeven.

Week 3: opvolgconsultatie diëtiste 1/2u
Tijdens de opvolgconsulten van de diëtiste wordt de lichaamssamenstelling telkens gemeten, het eetdagboek geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. Tips & tricks worden meegegeven.

Week 4: online eetdagboek + 1u psychotherapeut (mental coaching)
Tijdens een eerste consultatie psychotherapie worden motivatietechnieken en eventuele struikelblokken besproken. Hoe ga je dit mentaal aanpakken, wat zijn jouw drempels, … ?

Week 5: opvolgconsultatie diëtiste 1/2u

Week 6: online eetdagboek + 1/2u kiné
Tijdens de opvolgconsultatie kiné wordt het beweegplan geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd

Week 7: opvolgconsultatie diëtiste 1/2u

Week 8: online eetdagboek

Week 9: opvolgconsultatie diëtiste 1/2u

Week 10: online eetdagboek + 1u mental coaching
Tijdens de opvolgconsultatie mental coaching wordt het mentale gedeelte dieper besproken. Waarom weet je wel dat gezonder leven belangrijk is maar steekt de saboteur vaak de kop op…?

Week 11: online eetdagboek

Week 12: opvolgconsultatie diëtiste 1/2u

Klaar voor ‘Balance your health’?
Kostprijs 458 euro te betalen bij de eerste consultatie
Wij gaan op een rustige en correcte evenwichtige manier de eetgewoonte aanpassen zodat jij blijvend kan genieten van jouw nieuwe eetstijl zonder dat je beseft dat je op ‘dieet’ bent!

KineTica
Titecastraat 130
8200 Sint-Michiels